Informatie aanvragen Pleegzorgorganisaties
Ga terug
Week van de Pleegzorg 2019

Pleegzorgspel ‘En nu jij’

Voormalig pleegkind Maya Lievegoed (uit Arnhem) en pleegmoeder Judith Zijtregtop (uit Breda) ontwikkelden samen het spel ‘En nu jij!’, speciaal voor kinderen die in een ander gezin komen wonen. Het spel bestaat uit vragen over het wonen in een nieuw gezin. Pleegkinderen- en ouders, broertjes en zusjes, pleegzorgwerkers en (gezins-)voogden kunnen dit vragenspel spelen om meer over elkaar te weten te komen en om wat makkelijker over lastige dingen te praten.

Doel van het spel: Judith en Maya hopen met dit spel bij te dragen aan het gesprek tussen professionals, (pleeg)ouders en pleegkinderen. Zij bieden ‘En nu jij!’ ook in combinatie met een workshop aan, bijv. voor zorgteam(s) waarin de deelnemers uitleg krijgen over het concept, het spel kunnen uitproberen én zelf creatief aan de slag gaan.

Voorbeeldvragen: Het spel bestaat uit 50 kaarten, met verschillende soorten vragen. Er zijn ‘doe’-vragen zoals ‘Zo dans ik op mijn favoriete muziek’ en ‘ja en nee’-vragen, bijvoorbeeld ‘Beslis ik zelf of ik mijn familie mag zien?’. Ook zitten er open vragen bij zoals ‘Waar zie jij (weleens) tegen op?’ en 1 antwoord vragen, bijvoorbeeld ‘Ik ben soms jaloers op ….’. Door zoveel verschillende soorten vragen komen vanzelf allerlei leuke en lastige onderwerpen voorbij en zitten de deelnemers niet stil.

Meer informatie is te vinden op www.humints.com/ennujij

Er wordt een filmpje gemaakt bij een gezinshuis van Parlan ter promotie van het spel ‘Nu jij’.  De opnamen vinden plaats op 4 november.

Help een kind zo thuis mogelijk op te groeien.