Informatie aanvragen Pleegzorgorganisaties
Ga terug
19 maart 2019

Gezocht: pleegjongeren voor interview …

Gezocht: pleegjongeren (16 t/m 19 jaar) die geïnterviewd willen worden voor een nieuw boek over multiculturele pleeggezinnen

De makers van het boek ’18 x 18 Pleegkinderen op de drempel’ werken aan een nieuw boek. Dit boek gaat over jongeren die opgroeien in een multicultureel pleeggezin, gezinshuis of adoptiegezin. Voor dit boek zoeken Femmie Juffer, Lindy Popma en Monique Steenstra jongeren tussen 16 en 19 jaar die het leuk vinden om geïnterviewd te worden over dit onderwerp.

Naast interviews en fotoportretten van de jongeren komt er in het nieuwe boek een inhoudelijk hoofdstuk geschreven door Femmie Juffer, bijzonder hoogleraar adoptie- en pleegzorgstudies. Daarin staat de vraag centraal: Is het belangrijk om aandacht te schenken aan kleur- en cultuurverschillen in een pleeggezin of gezinshuis? En hoe kun je dat het beste doen?

Interviewkandidaten

De redacteuren zoeken voor het boek pleegjongeren van 16 tot en met 19 jaar, die nog bij hun pleegouders wonen. Er mogen zeker meer (pleeg)kinderen in het gezin wonen. Voorwaarde voor meedoen is dat de jongere niet alleen geïnterviewd maar ook gefotografeerd wil worden en dat het pleeggezin ook samen op de foto wil.

Een van de redacteuren komt langs voor een interview met de jongere. Het gaat erom hoe hij of zij het beleeft om op te groeien in een multicultureel pleeggezin. Daarna komt de fotograaf (Lilian van Rooij) langs om een foto van de jongere te maken en een gezinsfoto.

Boek cadeau

Natuurlijk krijgt de jongere het nieuwe boek zodra het gepubliceerd is en bovendien zijn of haar eigen fotoportret in een lijstje. Het pleeggezin krijgt ook een exemplaar van het nieuwe boek. Ook ontvangen de jongere en het gezin een uitnodiging voor het symposium waarop het boek gepresenteerd wordt.

Informatie en aanmelding

Meer informatie vind je hier.
Aanmelden kan via een mail aan Femmie Juffer:mailto:juffer@fsw.leidenuniv.nl

Overige berichten

Help een kind zo thuis mogelijk op te groeien.