Informatie aanvragen Pleegzorgorganisaties
Ga terug
29 oktober 2020

Lancering filmpje “Loyaliteit in beeld” – nu ook Engelstalig

“Hoe lang je ook leeft, je ouders blijven altijd je ouders…of je jong of oud bent, of je dichtbij of ver weg bent, of je logeert of thuis bent en ook als je ergens anders woont zoals bij pleegouders”.

Loyaliteit is een belangrijk en dagelijks thema binnen pleegzorg. Tegelijkertijd is het een abstract begrip en daardoor vaak moeilijk te begrijpen voor bijvoorbeeld ouders van pleegkinderen. Loyaliteit is van grote invloed op een pleegzorgplaatsing. Voor een pleegkind is het meest wenselijke dat zijn ouders hem/haar toestemming geven om zich verder te mogen ontwikkelen in een pleeggezin. Maar óók dat het pleeggezin de ouders van hun pleegkind erkent en blijft betrekken. Dan hoeft een kind zich er immers niet tussen in te voelen, hoeft het niet te kiezen en mag het gewoon zijn. Hoe lastig is het vaak om dit goed, op een navolgbare, laagdrempelige manier uit te leggen? En hoe vaak blijkt in de praktijk dat één keer uitleggen doorgaans niet voldoende is maar veel herhaling juist nodig is.

Mariët Jansen (William Schrikker Gezinsvormen) en Ineke Wiebing (Jeugdhulp Friesland, pleegzorg) signaleerden, gingen brainstormen en werkten een prachtig idee verder uit. Er werd een verhaallijn geschreven en Gert van der Vijver( ‘de Zandtovenaar’) en Till Zuidema( ‘songwriter Till’) werden benaderd om mee te werken. Met hun volmondig en enthousiast “ja” werd subsidie bij Stichting Kinderpostzegels aangevraagd en toegekend.

Bekijk de film: Loyaliteit in beeld

Na de vele positieve reacties op het filmpje Loyaliteit in beeld is er een Engelstalige versie van gemaakt, zodat we nog meer mensen kunnen bereiken.

Nieuwsgierig hoe dat klinkt? Foster care: A picture of loyalty, about the unbreakable tie with your parents and allowing yourself to trust your Foster parents

“Van links naar rechts; Ineke Wiebing, Gert van der Vijver en Mariët Jansen. Till Zuidema ontbreekt vanwege risico Corona”.

 

Overige berichten

Help een kind zo thuis mogelijk op te groeien