Informatie aanvragen Pleegzorgorganisaties
Ga terug
25 november 2019

Nieuwe videoreeks voor pleegouders

“Ik heb ontdekt dat mijn manier van opvoeden bij mijn pleegkinderen niet werkte…..” Met deze zin opent pleegouder Inge Vandeweege een serie van 6 korte video’s over het opvoeden van pleegkinderen. Inge neemt je op een persoonlijke manier mee in haar ervaringen als pleegouder en vertelt op heldere wijze hoe zij en haar gezin hier een weg in hebben gevonden. De videoreeks is geschikt voor zowel pleegouders als (startende) pleegzorgprofessionals.

Een korte introductie: https://vimeo.com/373945041

Videoreeks

Vanaf maandag 25 november 2019 verschijnt er iedere week een video. De eerste gaat over het opvoeden van een pleegkind met gedragsproblemen en duurt ongeveer 10 minuten. U kunt hier deze video bekijken: https://vimeo.com/348358266 Deze kan gedeeld worden met anderen.

De andere video’s ontvangt u wekelijks door je in te schrijven op http://www.ingevandeweege.blog/videos . De onderwerpen zijn omgaan met woede-uitbarstingen, grenzen stellen zonder straffen, zelfzorg van pleegouders, zelfontwikkeling en loyaliteit & gedeeld opvoederschap.

Over Inge Vandeweege

Inge en haar gezin zijn zeer ervaren pleegouders. Je kent Inge misschien van haar boek ‘Een (h)echte uitdaging’, lezingen die zij in Nederland en Vlaanderen geeft of blogs op https://ingevandeweege.blog/

De videoreeks is mede mogelijk gemaakt door het programma ‘Versterken van de kracht van pleegouders’ https://pleegzorg.nl/pleegouders/programma-versterken-van-de-kracht-van-pleegouders/

Overige berichten

Week van de Pleegzorg 2020 van 28 oktober t/m 4 november