Informatie aanvragen Pleegzorgorganisaties

10Plus pleegkinderen

Er zijn ook veel kinderen van tien jaar en ouder die een pleeggezin zoeken. We stellen u graag voor aan Ajay (12), Chantal (15), Marijn (14) en Ana (10).

Ajay (12)

Het liefst speelt Ajay buiten met vrienden. Die heeft hij veel, want Ajay is een gezellige jongen die makkelijk contact maakt. Is het slecht weer? Dan kijkt hij graag tv of speelt games.

Ajay zit in de brugklas, vindt het leuk op school en heeft goed contact met de docenten. Zij zien in Ajay een fijne leerling, soms wat impulsief, maar altijd vrolijk. Hij wil graag aardig gevonden worden en is soms bang om fouten te maken.

Ajay is in Nederland geboren en heeft een Hindoestaanse achtergrond. Toen hij zeven was overleed zijn moeder plotseling. Met zijn vader had hij geen contact. Na de dood van zijn moeder is hij opgevoed door zijn overgrootoma. Maar zij is inmiddels op leeftijd, waardoor de dagelijkse opvoeding voor haar te zwaar wordt.

Voor Ajay zoeken we pleegouders die hem een gestructureerde en voorspelbare omgeving kunnen geven. Ajay zou het leuk vinden als er andere kinderen in het gezin zijn.

Chantal (15)

Met Chantal is altijd iets te beleven. Ze heeft humor en is spontaan. Het liefst is ze samen met haar vriendinnen, dan zijn ze in de weer met make-up of gaan ze shoppen in de stad. Als ze thuis is kijkt ze graag YouTube-filmpjes.

Chantal houdt zich over het algemeen goed aan regels en afspraken, zowel thuis als op school. Ze heeft wel een eigen wil en vertoont soms typisch pubergedrag. Op het VMBO haalt ze goede cijfers.

Ze vindt het vaak lastig om non-verbale signalen te herkennen. Daarom mist ze in sociale situaties soms de aansluiting.

Wij zoeken voor Chantal geduldige en begripvolle pleegouders die haar helpen bij haar ontwikkeling. Chantal ziet haar tweelingzus vaak. De relatie met haar ouders is moeizaam. Het is belangrijk dat de pleegouders Chantal hierin ondersteunen en stimuleren.

Marijn (14)

Zet Marijn buiten met een paar dieren om zich heen, en deze jongen is dolgelukkig. Deze zachtaardige jongen is het liefst met zijn handen bezig. Koken, in de tuin werken, een boomhut maken, hij kan het allemaal.

Bij nieuwe mensen kijkt Marijn de kat uit de boom, maar met humor kun je hem goed bereiken. En heeft hij eenmaal een band met je, dan gaat hij voor je door het vuur. Marijn is een zelfstandige puber. Alleen bij het opruimen en met het omgaan met geld kan hij wel wat hulp gebruiken.

Marijns ouders zijn verstandelijk beperkt, daarom kan hij bij hen niet opgroeien. Marijn is niet verstandelijk beperkt. Eén keer in de maand ziet Marijn zijn moeder en zusje bij zijn opa en oma thuis. Voor Marijn zoeken we een fijn pleeggezin – het liefst met dieren – waar hij kan blijven wonen totdat hij volwassen is.

Ana (10)

Ana heeft veel vriendinnetjes en speelt na school graag buiten tikkertje en verstoppertje. Ze speelt het liefst met jongere kinderen. Ze lijkt  emotioneel ook iets jonger dan 10 jaar.

Ana woont nu in een gezinshuis. Ze heeft in haar opvoeding weinig structuur gekend, maar heeft in het gezinshuis veel bijgeleerd. Ze reageert steeds minder heftig als iets niet mag, al is en blijft ze een temperamentvol meisje.

Haar ouders zijn Dominicaans, en Ana heeft soms wat moeite met Nederlands. Daarom heeft ze hulp nodig bij haar huiswerk.

Voor Ana zoeken we een pleeggezin waar ze kan opgroeien tot ze volwassen is. Met pleegouders die veel geduld hebben, duidelijke regels stellen en consequent zijn. Ana ziet haar moeder eens per week en dat is voor beiden heel belangrijk.

Helpt u een pleegkind de puberteit door?
Vraag dan nu een informatiepakket aan!


Ciara (12):

Robert (19) ex-pleegkind:

>> ‘Moeders op de boot? Liever niet’, lees het interview met Kim en Rene die op hun Amsterdamse woonboot al meer dan twaalf pubers opvingen.

>> Lees waarom Debora en Henri kozen voor pleegkinderen van boven de twaalf jaar.

Help een kind zo thuis mogelijk op te groeien