Informatie aanvragen Pleegzorgorganisaties

Waarom in een pleeggezin?

Lees waarom Yasmin, Eliaa, Joffrey, Pedro, Jon, Iris, Kimberley, Raymond en Samira in een pleeggezin wonen of logeren.

Yasmin

Yasmin van 12 jaar gaat een weekend in de maand naar Ellen. Yasmin heeft nog 2 zusjes en 4 broertjes. Haar ouders hebben grote financiële problemen. Ze zijn veel aan het werk. Yasmin helpt daarom vaak mee in het huishouden en zorgt voor haar jongere broertjes.

Als Yasmin bij Ellen is, gaan ze winkelen, tv-kijken of een spelletje doen. Yasmin kan hierdoor de zorgen van thuis even loslaten.

Eliaa

Eliaa is 3 jaar en woont al 2 jaar bij pleegouders Mark en Karin. Ze is verslaafd geboren en als baby ernstig verwaarloosd. Haar ouders kunnen niet meer voor haar zorgen. Ze blijft de rest van haar leven bij Mark en Karin wonen.

Jeffrey

Jeffrey is 10 jaar en heeft het syndroom van Down. Jeffrey vraagt thuis veel aandacht, daardoor komen zijn broertjes en zusjes komen aandacht tekort. Daarom gaat Jeffrey eens in de drie weken een weekend naar pleegouders Jane en William.

Pedro en Jon

Pedro en Jon, een tweeling van 6 maanden, zijn uit huis geplaatst na  vermoedens van kindermishandeling. Zij worden nu opgevangen door pleegmoeders Mila en Karlijn. Hun opa en oma willen graag voor Pedro en Jon gaan zorgen en worden daar nu op voorbereid.

Iris

Iris is 8 jaar en komt uit een gezin van 6 kinderen. Vanwege de vele problemen in het gezin startte de Raad voor de Kinderbescherming een onderzoek. Daar kwam al snel uit dat Iris door de problemen thuis erg angstig is en dat die angst haar ontwikkeling belemmert. Voor haar is 2 weken geleden met spoed een gezin gezocht waar zij een tijdje kan blijven. Zij woont nu in het gezin van John, een leraar van haar school. De andere kinderen wonen nog thuis. Hoe lang ze hier blijft is nog onduidelijk.

Kimberley

Kimberley is net 4 geworden en heeft ADHD. Ze heeft veel structuur en duidelijkheid nodig. De moeder van Kimberley is alleenstaand en kan de opvoeding moeilijk aan. Kimberley woont daarom sinds een jaar bij een pleeggezin in de buurt van haar moeder.

Raymond

Raymond is een jongen van 13 jaar. Zijn ouders zijn zwakbegaafd en kunnen de verantwoordelijkheid voor Raymonds opvoeding niet aan. Van zijn 3e tot 5e jaar heeft hij in een tehuis gewoond. Daarna is hij bij Janet gaan wonen.

Samira

Samira is een meisje van 16. Ze is van huis weggelopen omdat ze de regels van haar ouders te streng vond. Ze wordt nu opgevangen in een crisispleeggezin. Ondertussen vinden er gesprekken plaats met Samira en haar ouders, om te onderzoeken of ze binnenkort weer naar huis kan.


>> Luister ook naar pleegkinderen in deze filmportretten

>> In ‘Welke x-factor heb je nodig om pleegouder te worden?’ vertellen twee pleegkinderen wat ze van pleegouders verwachten.

>> ‘Gewoon het vader-moeder-gevoel.’ Lees het interview met Sheba (18).

Help een kind zo thuis mogelijk op te groeien