Informatie aanvragen Pleegzorgorganisaties

Programma Versterken van de kracht van pleegouders

Om een verschil te blijven maken in het leven van pleegkinderen is het belangrijk dat pleegouders kunnen blijven leren en zich zo blijven ontwikkelen. Want pleegzorg is waardevol, maar kan ook zwaar en ingewikkeld zijn. In het programma Versterken van de kracht van pleegouders is door Jeugdzorg Nederland en de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen (en in samenwerking met de Vereniging Nederlandse Gemeenten) een impuls gegeven aan een betere samenwerking op dit vlak.

Ambitie

Wat zou het mooi zijn als leren en je blijven ontwikkelen voor alle pleegouders vanzelfsprekend is. En dat zij op één plek een compleet overzicht kunnen vinden van alle cursussen, trainingen en andere ondersteuning in heel Nederland. Waar ze zelf hun ontwikkelpad kunnen uitstippelen. En waar ze zich in kunnen schrijven voor een (online) training waar en wanneer het hen uitkomt.

‘Training in trainerskwaliteiten’

Van november 2019 tot februari 2020 vindt de ‘training in trainerskwaliteiten’ plaats. Deze training is bedoeld voor pleegouders, gezinshuisouders en pleegzorgprofessionals en is ontwikkeld in samenwerking met het programma ‘versterken van de kracht van pleegouders’. Meer informatie en wijze van aanmelden vind je in de bijlage.

Gezocht: panelleden

Het programma ‘Versterken van de kracht van pleegouders’ wil graag pleegouders en anderen betrekken  en start hiervoor een panel dat bestaat uit (oud-)pleegouders, pleegzorgprofessionals en andere geïnteresseerden. Deelnemers aan het panel krijgen regelmatig een uitnodiging om te reageren op verschillende onderdelen van het programma.

Lees het hele bericht

Gerelateerde documenten:

Help een kind zo thuis mogelijk op te groeien.