Informatie aanvragen Pleegzorgorganisaties

Pleegzorg STORIES – serie 2

Maak kennis met de wereld van pleegzorg via de verhalen van pleegouders, pleegkinderen, kinderen van pleegouders, ouders en professionals. Zij vertellen openhartig over hun ervaring in korte films en animaties. Met deze verhalen willen we belangstellenden informeren, interesseren en inspireren.

Ed is pleegvader en vertelt dat voor hem alle kinderen gelijk zijn. De regels voor zijn pleegzoon Espoir zijn niet anders dan voor zijn eigen kinderen.

 

Espoir is een -intussen volwassen- pleegkind en vertelt hoe belangrijk het voor hem was dat hij bij zijn pleegouders Ingrid & Ed kon gaan wonen.

 

David & Sivan zijn kinderen van pleegouders Jeanne & David en vertellen wat de pleegkinderen hen hebben gebracht, o.a. veel gezelligheid en levendigheid.

 

Ingrid is pleegmoeder en vertelt over de eerste periode dat pleegzoon Espoir bij hen woonde. Ze heeft hem actief betrokken om hem onderdeel te laten zijn van hun gezin. Ook dochter Sabien speelde daar een belangrijke rol in.

 

Sivan & David zijn kinderen van pleegouders Jeanne & David en vertellen dat ze sneller volwassen zijn geworden door de wereld die pleegkinderen in hun gezin brachten.

 

Daan & Tijs zijn kinderen van pleegouders Ingrid & Ed en vertellen wat pleegzorg hen heeft gebracht en hoe trots ze zijn op hun pleegbroer Espoir.

 

Pleegzorg STORIES zijn geproduceerd door UMA VISUAL STORYTELLERS en Studio Ravivo , in samenwerking met Kinderpostzegels en mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Stichting Boschuysen, Stichting Fundatie van den Santheuvel/Fonds Wiggers van Kedichem, Stichting Het R.C. Maagdenhuis, Fonds Welzijnswerk, Dirk Bos Fonds, Kinderfonds Van Dusseldorp, Therapeutische Hulp aan Kinderen en M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting.

Help een kind zo thuis mogelijk op te groeien