Informatie aanvragen Pleegzorgorganisaties
Interviews
Zes puberende pleegzonen in 15 jaar tijdBijzonder verjaardagsfeest voor pleegzoonMarijke: “Ik heb vooral veel geleerd in mijn pleeggezin”Wij zijn een soort familiebedrijf gewordenHet idee dat ze niet bij mij wonen, geeft mij nog steeds een naar gevoelIk vond het bijzonder dat moeder haar kind aan mij toevertrouwdeHet kan: pleegouders die naast pleegkind ook moeder helpen!Een bijzonder avontuur in Zuid-KoreaPleegouder worden in coronatijdIk had me geen betere pleegfamilie kunnen wensenOp je moeder mag je trots zijn‘Belangrijk dat moeder betrokken blijft ‘De beste investeringEen jaar laterVan opa en oma naar opvoedersEen geslaagde kerst-actieSensitief opvoeden geeft ruimte.Als doffe oogjes weer wat glans krijgen…Een andere pleegouder in de buurt …‘Pleegzorg heeft ons sterker gemaakt’Van breakdown naar breakthroughHet begon met een logeerpartij‘Het is mooi om kinderen te leren kennen’Naar (t)huisPleegkinderen verrijken je levenLego in plaats van geraniumsMét pleegzorg is het leven nóg leuker!Een goede spiegel om jezelf nog beter te leren kennenAmbassadeur PGGM en pleegzorg een mooie combinatiePleegzorg; het moet in je bloed zittenTiny, ervaren pleegouder en voormalig lid van een pleegouderraad, vertelt“Nog genoeg plek in ons hart”Twee jonge pleegvaders en een babyAlleenstaand en pleegouder, waarom niet?Gewoan net te drok meitsje*Trots op onze kleinzoonWie komt er op voor Lianne en haar pleegouders?Net even anders – een verhaal van een pleegmoederVoor pleegkinderen is ons huis een thuisIedere avond een kus van zijn moederDertig, fulltime banen én pleegzorg: het kan!Gewoon een vader- en moedergevoelOns hart en onze deur stonden openSamen één gezinEen levendige boelOns leven is net een oceaanOpladen als pleegouder‘We moeten een cirkel vormen om het kind heen’Wederzijds vertrouwen is de basisMoeders op de boot? Liever nietJacqueline en Edwin kijken terug op 10 jaar pleegzorgLeraar & pleegouder: flexibiliteit en snel schakelen zijn belangrijkZe krijgt dezelfde liefdeKinderwens en pleegouderschapWaar een wil is, is een wegWe kunnen de wereld niet veranderen, maar wel de wereld van één kindPrins ‘Hello Kitty’Carrièrevrouw, moeder en pleegouderGepensioneerd en pleegouders van twee meidenBrinta na het melkenIn ons gezin zijn de glazen halfvol!Supergewone beroepen – Wijkagent PieterEen pleeggezin met structuur en heel veel lol

Ik vond het bijzonder dat moeder haar kind aan mij toevertrouwde

Sanne is weekendpleegouder van de vijfjarige Rowan. Eens in de twee weken verblijft hij een nachtje bij Sanne en brengt hij de vrijdagavond en zaterdag bij haar door. De moeder van Rowan heeft dan tijd voor haar andere zoon die door omstandigheden veel aandacht vraagt. Rowan kan even onbekommerd alle aandacht krijgen in deze weekenden. En Sanne, die krijgt veel plezier en enthousiasme van Rowan terug!

Klik

Sanne is een alleenstaande, werkende vrouw die iets wilde betekenen voor een kind dat dit nodig heeft. Weekendpleegzorg past hierdoor goed in haar leven. Na de training bij Horizon pleegzorg was ze er klaar voor en al snel kwam de vraag of Rowan om het weekend en nachtje bij haar kon komen. Na een ontmoeting en kennismaking met Rowan en zijn moeder was er een klik. Het weekend erop sliep Rowan zijn eerste nachtje in zijn nieuwe kamer in zijn nieuwe bedje.

Snel vertrouwd

Rowan woont met zijn moeder aan de andere kant van de stad waardoor de logeerweekenden ook goed inpasbaar zijn. Sanne haalt Rowan op en heeft zo ook contact met zijn moeder.

“Ik vond het bijzonder dat moeder haar zoon aan mij toevertrouwde in het weekend, en zij waardeerde dat ik dit ook naar haar uitsprak.” Rowan geniet van de uitstapjes naar de speeltuin en het fietsen door de stad, maar kan ook heerlijk met de treintjes spelen en uitgebreid op de grond over de rails rijden. Rowan is al snel vertrouwd bij en met Sanne en andersom geldt dit evenzeer.

Rowan heeft bij Sanne zijn eigen bedje met een zelfgekozen treinendekbed en bij zijn kussen een grote knuffelaap. Bij het vertrek zwaait hij altijd even naar zijn bed en knuffelaap, tot de volgende keer!

Ervaringen delen

Sanne heeft op de training Janine ontmoet. Janine is ook een alleenstaande vrouw die graag iets wil betekenen in de weekendpleegzorg. Zij hebben contact met elkaar gehouden en Sanne deelt haar ervaringen met Janine zodat zij zich extra kan voorbereiden op haar eigen pleegzorg avontuur. Het samen delen van ervaringen is dan echt waardevol.

Ook iedere maand het interview direct in uw mailbox ontvangen? Meldt u dan aan:


Help een kind zo thuis mogelijk op te groeien