Informatie aanvragen Pleegzorgorganisaties
Interviews
Marijke: “Ik heb vooral veel geleerd in mijn pleeggezin”Wij zijn een soort familiebedrijf gewordenHet idee dat ze niet bij mij wonen, geeft mij nog steeds een naar gevoelIk vond het bijzonder dat moeder haar kind aan mij toevertrouwdeHet kan: pleegouders die naast pleegkind ook moeder helpen!Een bijzonder avontuur in Zuid-KoreaPleegouder worden in coronatijdIk had me geen betere pleegfamilie kunnen wensenOp je moeder mag je trots zijn‘Belangrijk dat moeder betrokken blijft ‘De beste investeringEen jaar laterVan opa en oma naar opvoedersEen geslaagde kerst-actieSensitief opvoeden geeft ruimte.Als doffe oogjes weer wat glans krijgen…Een andere pleegouder in de buurt …‘Pleegzorg heeft ons sterker gemaakt’Van breakdown naar breakthroughHet begon met een logeerpartij‘Het is mooi om kinderen te leren kennen’Naar (t)huisPleegkinderen verrijken je levenLego in plaats van geraniumsMét pleegzorg is het leven nóg leuker!Een goede spiegel om jezelf nog beter te leren kennenAmbassadeur PGGM en pleegzorg een mooie combinatiePleegzorg; het moet in je bloed zittenTiny, ervaren pleegouder en voormalig lid van een pleegouderraad, vertelt“Nog genoeg plek in ons hart”Twee jonge pleegvaders en een babyAlleenstaand en pleegouder, waarom niet?Gewoan net te drok meitsje*Trots op onze kleinzoonWie komt er op voor Lianne en haar pleegouders?Net even anders – een verhaal van een pleegmoederVoor pleegkinderen is ons huis een thuisIedere avond een kus van zijn moederDertig, fulltime banen én pleegzorg: het kan!Gewoon een vader- en moedergevoelOns hart en onze deur stonden openSamen één gezinEen levendige boelOns leven is net een oceaanOpladen als pleegouder‘We moeten een cirkel vormen om het kind heen’Wederzijds vertrouwen is de basisMoeders op de boot? Liever nietJacqueline en Edwin kijken terug op 10 jaar pleegzorgLeraar & pleegouder: flexibiliteit en snel schakelen zijn belangrijkZe krijgt dezelfde liefdeKinderwens en pleegouderschapWaar een wil is, is een wegWe kunnen de wereld niet veranderen, maar wel de wereld van één kindPrins ‘Hello Kitty’Carrièrevrouw, moeder en pleegouderGepensioneerd en pleegouders van twee meidenBrinta na het melkenIn ons gezin zijn de glazen halfvol!Supergewone beroepen – Wijkagent PieterEen pleeggezin met structuur en heel veel lol

Marijke: “Ik heb vooral veel geleerd in mijn pleeggezin”

 

Wie ben ik

Hoi! Ik ben Marijke, ik ben 25 jaar en ik woon en studeer in het mooie Leeuwarden. Momenteel ben ik aan het afstuderen. Ik doe een kunstopleiding en houd me voornamelijk bezig met poëzie.

Wonen in pleegezinnen

Mijn hele leven woon ik al in pleeggezinnen. Toen ik 9 jaar was ging ik van het ene pleeggezin naar het andere. Dat was steeds heel erg wennen. Uiteindelijk ging ik wonen in een pleeggezin met twee vaders. Daar woonde al een jongentje en dus kreeg ik er ook een pleegbroertje bij. Ik was opeens een grote zus. En er woonde ook een hond… dat vond ik super leuk! Zoals ik al zei was het best allemaal wennen. Nieuwe plek, nieuw huis en nieuwe ouders. Dat ik vroeg in de pubertijd kwam, hielp ook niet altijd. Het had tijd nodig om elkaar te leren kennen en te leren vertrouwen maar uiteindelijk had ik mijn plekje in het pleeggezin wel gevonden. Het botste ook wel eens tussen mij en mijn pleegouders maar we hebben ook heel veel fijne dingen meegemaakt. Zo zijn we met het hele gezin naar Schotland geweest op vakantie. Dat was zo’n  fijne vakantie: ik kijk er met mooie herinneringen op terug. We hebben veel van elkaar geleerd. En hebben als gezin met elkaar een groei door gemaakt.

De band is nu nog beter geworden

Sinds ik op mezelf woon, is die band eigenlijk alleen nog maar beter geworden. We zien elkaar regelmatig en als er wat is dan staan m’n pleegouders altijd voor me klaar. Ook met mijn pleegbroertje kan ik nog steeds heel goed opschieten. We zijn toevallig overburen en zien elkaar regelmatig. Met hem heb ik een podcast gemaakt over opgroeien in een pleeggezin genaamd  “(g)een familie”.  Terugkijkend was mijn pleegzorgtijd, naast de vele ups en downs, vooral een hele leerzame tijd!

Ook iedere maand het interview direct in uw mailbox ontvangen? Meldt u dan aan:


Help een kind zo thuis mogelijk op te groeien