Informatie aanvragen Pleegzorgorganisaties

Pleegzorg STORIES

Maak kennis met de wereld van pleegzorg via de verhalen van pleegouders, pleegkinderen, kinderen van pleegouders, ouders en professionals. Zij vertellen openhartig over hun ervaring in korte films en animaties. Met deze verhalen willen we belangstellenden informeren, interesseren en inspireren.

Mirjam is pleegzorgbegeleider en therapeut en legt uit waarom veel pleegkinderen moeite hebben om zich  te hechten.

Esther is een alleenstaande pleegmoeder en vertelt over haar motivatie.  Ze doet wat ze het leukste vindt en dat is volgens haar ‘WIN-WIN’.

Esther & Harm zijn pleegouders en  vertellen over het moment dat pleegdochter Christie in hun leven kwam.

Isatu is pleegdochter van Jeanne en kwam tot bloei bij haar pleegmoeder. Volgens Jeanne heeft haar pleegdochter dat vooral zelf gedaan.

Sabien is dochter van pleegouders Ingrid & Ed en vertelt hoe pleegzorg voor het eerst ter sprake kwam toen haar ouders overwogen om pleegouder te worden.

Edith is pleegzorgbegeleider en vertelt wat je als pleegouder kan bijdragen en kan verwachten.

Sivan is dochter van pleegouders Jeanne & David en vertelt over haar herinneringen aan de eerste  pleegkinderen.

Meer Pleegzorg STORIES

Pleegzorg STORIES zijn geproduceerd door UMA VISUAL STORYTELLERS en Studio Ravivo , in samenwerking met Kinderpostzegels en mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Stichting Boschuysen, Stichting Fundatie van den Santheuvel/Fonds Wiggers van Kedichem, Stichting Het R.C. Maagdenhuis, Fonds Welzijnswerk, Dirk Bos Fonds, Kinderfonds Van Dusseldorp, Therapeutische Hulp aan Kinderen en M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting.

 

Help een kind zo thuis mogelijk op te groeien