Informatie aanvragen Pleegzorgorganisaties
Ga terug
16 januari 2017

Praat met kinderen over Pleegzorg

“Hier woon ik” is een samenleesboek over pleegzorg waarin de persoonlijke beleving van pleegkinderen centraal staat.

Het helpt kinderen te praten over pleegzorg; over gevoelens die daarbij horen als onzekerheid, verdriet, opluchting, blijdschap twijfel, spanning en het verlangen naar een thuis. Dit geïllustreerde gebonden boek richt zich op kinderen vanaf 7 jaar en verschijnt bij uitgeverij Ark Media. Het is tot stand gekomen dankzij een nauwe samenwerking met Pleegzorg Nederland en middels een subsidie van stichting Kinderpostzegels.
Hier woon ik bevat 5 verhalen van verschillende pleegzorgsituaties geschreven vanuit de beleving van de pleegkinderen zelf. Daarnaast geeft het boek informatie over verschillende professionals in pleegzorg, zoals de kinderrechter, de pleegzorgwerker en de mentor. Door de diversiteit in de verhalen zal elk pleegkind zich herkennen in één of twee van de verhalen. Het boek is bedoeld om samen te lezen met de kinderen en zo het gesprek aan te kunnen gaan over hoe zij hun eigen situatie beleven.
Praten met kinderen over pleegzorg is niet gemakkelijk. Voor pleegkinderen is het altijd een gevoelig persoonlijk onderwerp en voor niet-pleegkinderen is de situatie vaak te complex om te begrijpen. Dit boek geeft inzicht in de diversiteit van pleegzorg én door de persoonlijke verhalen zullen bijna alle pleegkinderen wel iets van zichzelf herkennen in dit boek. In combinatie met de doorpraatvragen zal het samen lezen van dit boek echt helpen bij het gesprek.
Auteur Nieske Selles-ten Brinke is pleegmoeder van drie kinderen via William Schrikker Pleegzorg. Ze schreef eerder ‘Je hoeft niet te kiezen prentenpraatboek over wonen in een pleeggezin’. De illustraties zijn van Sanne Miltenburg.
Woensdag 18 januari vindt de officiële presentatie van dit boek plaats bij boekhandel Riemer & Walinga te Ermelo.
Vanaf half januari is het boekje verkrijgbaar bij de boekhandel.

Overige berichten

Supergewone mensen gezocht!