Informatie aanvragen Pleegzorgorganisaties
Ga terug
13 oktober 2020

Start Week van de Pleegzorg met toneelvoorstelling “Open Deuren”

Op woensdag 28 oktober 2020 om 9.45 uur start de Week van de Pleegzorg met een speciale toneelvoorstelling ‘Open deuren’.  Belangstellenden kunnen deze voorstelling online bijwonen en met aspirant-pleegouders, pleegkinderen en pleegouders van gedachten wisselen.

Open Deuren livestream

Woensdagochtend 28 oktober 2020
Voorstelling 9.45 – 10.30 uur & paneldiscussie tot 11.00 uur
Livestream live 9.30 uur
Aanmelden kan via deze link: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-open-deuren-online-121710197477?aff=overig

Stap in de wereld van pleegzorg met de interactieve voorstelling ‘Open Deuren’ van Theatergroep Mangrove en ontdek wat pleegzorg voor kinderen en hun ouders kan betekenen. Ontroerende momenten, pittige uitdagingen maar ook bijzonder alledaags. In 30 minuten laten we zien en voelen wat het pleegouderschap voor kinderen, ouders en pleegouders betekent. Theaterdiva en pleegmoeder Karin Bloemen opent de voorstelling. Na de voorstelling delen kinderen en pleegouders hun ervaringen en beantwoorden vragen. Behalve aspirant pleegouders wordt ook de pers uitgenodigd.

Week van de Pleegzorg

Meer dan 23.000 kinderen werden in 2019 (tijdelijk) opgevangen in een pleeggezin. Het aantal kinderen voor wie pleegzorg nodig is, groeit. Ook blijven steeds meer kinderen langer in een pleeggezin. Daarom zijn er elk jaar 3500 nieuwe pleegouders nodig. Tijdens de Week van Pleegzorg zet Pleegzorg Nederland deze opgave op de agenda.

Na de Week van de Pleegzorg kunnen gemeenten en pleegzorgorganisaties de voorstelling naar hun regio halen om aspirant-pleegouders op bijzondere wijze te laten kennismaken met het pleegouderschap.

Campagne Open je wereld

De voorstelling is onderdeel van de landelijke bewustwordingscampagne Open je wereld die pleegzorgorganisaties en gemeenten ondersteunt in hun wervingsactiviteiten voor nieuwe pleegouders. Vorig jaar haalde de landelijke aftrap de media in Beau en Shownieuws. RTL Nieuws, NOS Journaal, Jeugdjournaal, Radio 1 en vele andere landelijke en regionale media besteedden aandacht aan pleegzorg tijdens de Week van Pleegzorg. Dankzij de campagne namen in slechts 9 weken bijna 2400 mensen contact op met een pleegzorgorganisatie voor meer informatie.

Overige berichten

Help een kind zo thuis mogelijk op te groeien