Informatie aanvragen Pleegzorgorganisaties
Ga terug
30 april 2018

Website voor leerkrachten: een pleegkind in je klas, wat nu?

Als leerkrachten voor het eerst een pleegkind in de klas krijgen, komen ze allerlei nieuwe en soms ook lastige situaties tegen.

Om leerkrachten hierbij te ondersteunen is vanaf april de website https://raadpleeg.org beschikbaar, waar informatie over pleegzorg en pleegkinderen vanuit een onderwijskundig perspectief gepresenteerd wordt.

De website is ontwikkeld door de  Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Universiteit Leiden met financiële steun van Kinderpostzegels.

Wat nu?

Een belangrijk onderdeel van de website is het thema ‘Wat nu?’ Hier vinden leerkrachten tips voor wanneer er een pleegkind in de klas komt. Er wordt besproken welke zaken meteen van belang zijn, zoals het voeren van een startgesprek met het kind.

Met dank aan vele pleegouders, oud-pleegkinderen, leerkrachten en andere professionals zijn een aantal belangrijke gespreksonderwerpen op een rij gezet, zodat leerkrachten goed voorbereid zijn. Soms zijn dat heel eenvoudige zaken, zoals ‘hoe noemt het kind de pleegouders?’ en ‘mogen de klasgenoten weten dat het kind in een pleeggezin woont?’

Ga naar www.raadpleeg.org

 

Overige berichten

Actie 'Doneer je sporthek'