Informatie aanvragen Pleegzorgorganisaties

Save the date Week van de Pleegzorg 2020: van 28 oktober t/m 4 november

Open je wereld tijdens de Week van de Pleegzorg

Van woensdag 28 oktober t/m 4 november wordt voor de zesde keer de Week van de Pleegzorg georganiseerd. Met deze actieweek wil Pleegzorg Nederland, onderdeel van Jeugdzorg Nederland, aandacht vestigen op pleegzorg en het tekort aan pleegouders. Tijdens de Week van Pleegzorg staan er veel verschillende activiteiten op de agenda in samenwerking met pleegzorgorganisaties, pleegouderorganisaties en gemeenten, zoals netwerkbijeenkomsten en speciale activiteiten om pleegouders in het zonnetje te zetten.

Gevarieerd programma

Er is een gevarieerd programma met ruim 88 heel uiteenlopende activiteiten, niet alleen gericht op het werven van nieuwe pleegouders, maar vooral ook om de ruim 16.700 pleegouders te ondersteunen en in het zonnetje te zetten. Dit jaar veel online en hybride activiteiten, makkelijk te volgen vanuit huis!

Aftrap met Open Deuren

Op woensdagochtend 28 oktober 2020 start de Week van Pleegzorg met een speciale toneelvoorstelling ‘Open deuren’ .  Deze voorstelling is online te volgen.  Diva en pleegmoeder Karin Bloemen zet de toon voor de interactieve voorstelling van Theatergroep Mangrove over pleegouderschap. Ontroerende momenten, pittige uitdagingen en bijzondere alledaagsheid razen in 30 minuten voorbij en laten je zien en voelen wat het pleegouderschap voor kinderen, ouders en pleegouders betekent.

Check deze pagina voor het laatste nieuws

Het programma voor de Week van de pleegzorg is met grote zorgvuldigheid samengesteld op basis van de nu geldende regels. Mochten nieuwe overheidsmaatregelen aanpassingen aan het programma vragen dan melden we dit z.s.m. op deze site.

Zie hier de activiteiten in de Week van de Pleegzorg 2020

Week van de Pleegzorg 2020 van 28 oktober t/m 4 november