Informatie aanvragen Pleegzorgorganisaties

Week van de Pleegzorg

Dit jaar is voor de vierde keer de Week van de Pleegzorg georganiseerd van 31 oktober t/m 7 november. Met deze actieweek wil Pleegzorg Nederland aandacht vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland. Het doel is om 3.500 nieuwe pleegouders te werven. Lees hier een korte terugblik.

Hier staat een overzicht van alle activiteiten die worden georganiseerd in de Week van de Pleegzorg

Samenwerking sportverenigingen

Met de actie ‘Doneer je sporthek’ werkt Pleegzorg Nederland dit jaar samen met sportverenigingen voor de werving van nieuwe pleegouders. Sportclubs kunnen op een simpele manier een bijdrage leveren aan de campagne Supergewone mensen gezocht  door hun sporthek beschikbaar te stellen voor een spandoek. In heel het land helpen sportverenigingen mee bij de werving van nieuwe pleegouders, waaronder de betaald-voetbalclubs van Willem II, AZ en Telstar.

Aftrap woensdagochtend 31 oktober

De Week van de Pleegzorg startte op woensdagochtend 31 oktober tijdens de Pleeggrootouderdag in De Glind. Daarmee benadrukken we het belang van deze waardevolle en belangrijke groep binnen de pleegzorg; 16% van alle pleegouders is pleeggrootouder.

De aftrap is in lijn met de sportieve insteek dit jaar en werd verzorgd door ‘De spelers van Lucky Ajax’: Sjaak Swart, Simon Tahamata, John Bosman en Dick Schoenaker. Zij speelden een (mini) wedstrijd tegen een team van pleeggrootouders en pleegkleinkinderen. Bekijk hier het filmpje:


Hier staat een overzicht van alle activiteiten die worden georganiseerd in de Week van de Pleegzorg.

Actie 'Doneer je sporthek'